Direct naar content

Loonvordering

Waarom gaat de RBG beslag leggen op mijn inkomen/uitkering?

De Regionale Belasting Groep (RBG) heeft een aanslag, aanmaning, dwangbevel en hernieuwd bevel gestuurd. Op dit moment is de aanslag nog niet (volledig) betaald. De RBG is daarom van plan beslag te leggen op een gedeelte van uw inkomen. Dit staat in artikel 19 van de Invorderingswet 1990. Voordat wij beslag leggen, ontvangt u eerst een vooraankondiging loonvordering.

Ik krijg een vooraankondiging loonvordering. Kan ik nog een betalingsregeling afspreken?

Ja. Neem hiervoor contact op met team invordering (088 291 11 70). U kunt daarna nog in twee termijnen betalen. De eerste termijn moet aan het eind van de maand waarin wij om informatie vragen op onze rekening staan. En de tweede termijn aan het eind van de daaropvolgende maand. Betaalt u een termijn te laat? Dan gaat de RBG daarna onmiddellijk over op loonvordering.

Ik krijg een brief met onderwerp ‘Kennisgeving vordering op inkomsten’. Wat moet ik doen?

In de brief staat hoe de beslagvrije voet voor u is vastgesteld. Dit is het gedeelte van uw inkomen waar we geen beslag op kunnen leggen. Dit gedeelte is minimaal 95% van de bijstandsnorm. Het is belangrijk dat u goed controleert of de gegevens in de brief kloppen. Klopt er iets niet of ontbreken er gegevens? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dit kunt u doen via Mijn RBG

Als er al beslag is gelegd op uw inkomen, kunt u geen betalingsregeling meer afspreken.

Is de werkgever / uitkeringsinstantie verplicht om mee te werken aan de loonvordering?

Ja. Als de werkgever/uitkeringsinstantie niet meewerkt dan kan de RBG bij hem beslag leggen

Vraag hulp als het u zelf niet lukt

Hebt u geen of weinig geld om rond te komen? Hebt u schulden? De gemeente kan u ondersteunen of in contact brengen met organisaties die u verder helpen. Ga hiervoor naar de website van uw gemeente of bel uw gemeente.