Direct naar content
22 april 15:07 - Service RBG dinsdag 23 april vanaf 14.00 uur gesloten Meer informatie

Incasso

Hebt u uw aanslag niet op tijd betaald? Dan komen er extra kosten bij. Als laatste middel leggen wij beslag. Bijvoorbeeld op uw inkomsten.

Kosten en invorderingsrente

Betaalt u te laat? Dan ontvangt u na elkaar de volgende documenten:

  • aanmaning: € 9,-(openstaand bedrag lager dan € 454,- ) of € 19,- (aanslagbedrag € 454,- of meer)
  • dwangbevel: minimaal € 49,-
  • hernieuwd bevel: € 19,- (de deurwaarder bezorgt dit hernieuwd bevel)

In de tabel Invorderingsmaatregelen ziet u het totaaloverzicht van incassomaatregelen. Daarnaast brengt de RBG rente in rekening.

Vanaf wanneer moet ik invorderingsrente betalen?

Wij brengen invorderingsrente in rekening vanaf de eerste dag na de laatste betaaldag. De invorderingsrente is 4%. Dit percentage wordt berekend over het openstaande bedrag. We berekenen de rente vanaf de eerste dag nadat uw aanslag betaald moest zijn.

Waarom krijg ik een Aanmaning / Dwangbevel?

De RBG heeft u een aanslag gestuurd voor waterschapsbelastingen en/of gemeentelijke belastingen. Deze is niet (geheel) op tijd betaald. Via Mijn RBG kunt u zelf controleren wanneer de RBG uw aanslag heeft verstuurd en voor wanneer u moest betalen. Ook kunt u via Mijn RBG een duplicaataanslag uitdraaien. Voor Mijn RBG hebt u DidiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, kunt u dit eenvoudig aanvragen op www.digid.nl.

U kunt ook een dwangbevel krijgen omdat u het openstaande bedrag van de aanmaning niet helemaal hebt betaald. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de aanmaningskosten niet hebt betaald.

Wat is een hernieuwd bevel tot betaling?

Als u een dwangbevel niet betaalt, krijgt u als laatste waarschuwing een ‘hernieuwd bevel tot betaling’. De kosten hiervan zijn € 19,-. Betaalt u deze niet? Dan kan de deurwaarder beslag leggen op uw loon, uitkering, bankrekening, inboedel of uw huis. De hiervoor gemaakte kosten zijn voor u.

Loonvordering

Hebt u u uw aanslag, aanmaning, dwangbevel, hernieuwd bevel en vooraankondiging loonvordering niet betaald? Dan kan de RBG overgaan tot loonvordering.

De beslagvrije voet

Waar bestaat de beslagvrije voet uit

De beslagvrije voet is het gedeelte van het inkomen waarop de RBG geen beslag mag leggen.