Direct naar content

Eigenaren ontvangen 1 aanslag voor alle vestigingen

Eigenaren ontvangen vanaf 2022 1 aanslag waar alle vestigingen op staan. De eerste aanslagen worden deze week verstuurd.   

Waarom ontvangen eigenaren 1 aanslag voor alle vestigingen?

Overheidsorganisaties zijn verplicht de gegevens van bedrijven te koppelen aan de gegevens in de basisregistratie van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Hierbij worden de gegevens van het Handelsregister overgenomen. Door deze actie komt er meer eenheid in de bedrijfsgegevens bij alle overheidsorganisaties. Het betekent ook dat alle vestigingen, net zoals in het Handelsregister, onder de eigenaar vallen.

Wat kunt u doen als de nieuwe bedrijfsgegevens niet juist zijn?

Vanaf 2022 houdt de RBG de bedrijfsgegevens van het Handelsregister van de KVK aan. Deze kunnen afwijken van de bedrijfsgegevens tot nu toe. Zijn deze gegevens niet juist? Neem dan contact op met de KvK? De KvK wijzigt de gegevens in het Handelsregister en geeft dit automatisch aan de RBG door. De RBG past de gegevens automatisch aan. Dit geldt ook voor het doorgeven van correspondentie- en/of postadressen.

Kunt u nog via automatische incasso betalen?

Bedrijven kunnen aanslagen tot 5000 euro in termijnen via automatische incasso betalen. Blijft het totaalbedrag van de aanslag hieronder? Dan kunt u nog steeds via automatische incasso betalen.