Direct naar content

Woningeigenaren kunnen WOZ-gegevens controleren via Mijn RBG-voormelding WOZ

Hebt u deze week een voormeldingsbrief van de RBG ontvangen? Dan kunt u via Mijn RBG-voormelding WOZ de gegevens controleren. Met deze gegevens en de marktgegevens (verkoopcijfers) berekent de RBG de WOZ-waarde. Kloppen de gegevens niet? Dan kunt u deze online aanpassen. Dit heet een voormelding.

Wat is het voordeel van voormeldingen?

Om uw WOZ-waarde zorgvuldig te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gegevens kloppen. De WOZ-waarde bepaalt mede hoe hoog uw belastingaanslag wordt. Als de WOZ-waarde goed is, hoeft u achteraf geen bezwaar te maken tegen de aanslag.

Om wat voor soort gegevens gaat het?

Het gaat om de volgende soort gegevens:
• Grootte van de woning
• Wel/geen dakkapel, aanbouw, berging, zonnepanelen
• Hoe oud zijn de badkamer en de keuken?
• Wat is de staat van onderhoud?

Tot wanneer kunt u uw gegevens aanpassen?

Hebt u de voormeldingsbrief ontvangen? Dan verzoeken wij u om binnen twee maanden uw gegevens te controleren. De gegevens gelden voor de aanslag van volgend jaar.

U ontvangt geen bericht als de gegevens zijn aangepast

Helaas is dit nog niet mogelijk. U kunt in Mijn RBG zien of wij uw gegevens hebben overgenomen. Dit kan even duren. Wij controleren de gegevens eerst.

Pilot voormeldingen

De RBG verstuurt deze week de eerste 300 brieven aan woningeigenaren. Dit geldt voor woningeigenaren in Delft, Schiedam en Vlaardingen. Later ontvangen de andere woningeigenaren in deze gemeenten een voormeldingsbrief. Daarna kunnen ook zij hun gegevens aanpassen.