Direct naar content

RBG sluit aan bij vroegsignalering schulden Delft

De Regionale Belasting Groep (RBG) heeft zich dit jaar aangesloten bij EMMA (Eerder Melden Minder Achterstand) van de gemeente Delft. Hiermee helpt de RBG mee aan de vroegsignalering van schulden. Delft is de eerste gemeente waar de RBG aansluit.

Wat houdt vroegsignalering in?
De gemeente wil Delftenaren met (beginnende) geldproblemen zo vroeg mogelijk helpen. Verschillende partners, waaronder de RBG, werken daaraan mee. De partners melden aan de gemeente als een rekening niet wordt betaald. Heeft iemand bij meerdere partners betalingsachterstanden? Dan is dat voor de gemeente reden om langs te gaan. En te kijken of er passende hulp kan worden aangeboden.

Wat doet de gemeente?
De gemeente bezoekt elke maand ongeveer 25 inwoners om passende hulp te bieden. De inwoner is niet verplicht de aangeboden hulp te accepteren. Na zes weken en zes maanden volgen nazorgmomenten. Dan wordt gekeken of het al beter gaat met het regelen van de financiƫn.

Meer informatie over EMMA vindt u op de website van de gemeente Delft https://www.delft.nl/nieuws/rbg-werkt-mee-aan-vroegsignalering-schulden