Direct naar content

RBG past beslagvrije voet automatisch aan na verhoging minimumloon/uitkering

Vanaf 1 januari 2023 zijn veel uitkeringen en salarissen gestegen. Het minimumloon is zelfs met meer dan 10% gestegen. Dit extra geld moet ook terechtkomen bij mensen met schulden. En niet bij de organisaties die beslag hebben gelegd op hun inkomen/uitkering. Daarom past de RBG de voor deze mensen automatisch aan.  Zij houden dan meer geld over om van te leven. Zij en hun werkgever/uitkeringsinstantie ontvangen daar in maart/april een brief over.

Organisaties moeten de beslagvrije voet 1 keer in het jaar opnieuw berekenen

Hierdoor halen ze ieder jaar het goede bedrag van het loon of de uitkering af. Het moment waarop organisaties dat berekenen is voor Omdat de lonen en uitkeringen dit jaar flink zijn gestegen, berekenen we de beslagvrije voet nu al voor iedereen opnieuw.

We betalen terug vanaf januari 2023

We berekenen de nieuwe beslagvrije voet vanaf januari 2023. Dit betekent dat deze mensen voor de voorbije maanden geld terugkrijgen.

Bel ons als u wilt dat wij de beslagvrije voet eerder opnieuw berekenen

Hebt u nog vragen? Of wilt u niet wachten op de automatische berekening? Neem dan contact op met team Invordering, telefoonnummer 088 291 11 70. U kunt ons bellen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Vraag hulp als u uw rekeningen niet kunt betalen

Hebt u geen of weinig geld om rond te komen? Hebt u schulden? Vraag dan uw gemeente om hulp. De gemeente helpt u verder. Of brengt u in contact met organisaties die u verder helpen. Ga hiervoor naar de website van uw gemeente of bel uw gemeente. Op onze schuldenpagina staan de telefoonnummers van de gemeenten in ons gebied.